• אדוה אתיק נפתלי

מחלת הנשיקה

עודכן ב: מרץ 10

סוף כל סוף מצאתי את המתכון המושלם למרנג והוא הרבה יותר קל משחשבתי.

לא מכבר רכשתי מיקסר חדש ואיכותי של קנווד מסדרת Kmix.

זה לא שהיה לי מיקסר לפני כן. היה גם היה. גם הוא של קנווד.

אבל בכל פעם שהכנתי את פאי הלימון שלי, המרנג לא היה יציב מספיק, והוא היה חלש מדי בשביל ללוש בצק.

אז קיבלתי החלטה ופינקתי את עצמי במיקסר חדש.

החדש ישב בקופסא במטבח וחיכה בסבלנות עד שאהיה מסוגלת לשחרר את הישן (יש לי בעיה לשחרר, אני נקשרת... כן, כן, גם לחפצים...) ולקבל את החדש באהבה.

לפני מספר ימים נתקלתי בפוסט בפייסבוק, שמזמין אותי להירשם לסדנת אמנות הפיסול במרנג בתשלום סמלי של 350 ש"ח.

למען האמת, התמונות בפוסט היממו אותי! באמת אמנות!

חשבתי לעצמי שלפני שאני מתחילה עם האמנות, כדאי ורצוי שאלמד להכין מרנג בסיסי.

ואמא בדיוק התקשרה לבקש שאכין קינוח לשישי.

שתי ציפורים במכה אחת!

אז פניתי למרשתת ומצאתי את המתכון המושלם ב YouTube, כזה שלא מצריך להמתין בסבלנות עד שהחלבונים יגיעו לטמפרטורת החדר.


מספר דגשים למניעת עוגמת נפש :)

  • הפרדת החלמונים צריכה להיעשות בצורה מדויקת, אסור שתהיה אפילו טיפת חלמון במסת החלבונים.

  • הסיר הקטן, וו ההקצפה וקערת המיקסר צריכים להיות יבשים לחלוטין. למען הסר ספק, ממליצה להעביר ניגוב עם נייר סופג לפני תחילת העבודה.

  • הפכתם את קערת המיקסר והמרנג לא נופל ממנה? כל הכבוד! הקצף יציב מספיק!

  • כדי לצבוע את המרנג יש לקפל לתוכו צבע מאכל ג'ל או אבקה רק לאחר סיום ההקצפה.

  • את הנשיקות יש לשמור בקופסא אטומה ולא במקרר!


הכנתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות:

100 גרם חלבונים (3 ביצים בגודל L)

200 גרם סוכר

כפית תמצית וניל


חיממתי תנור ל 100 מעלות טורבו.

שמתי את החלבונים והסוכר בסיר קטן וחיממתי בבן מארי תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה עד להמסת הסוכר.

העברתי במהירות לקערת המיקסר והוספתי את תמצית הוניל, הקצפתי עד לקבלת קצב יציב.

את המרנג העברתי מיד לשקית זילוף, זילפתי על תבנית עם נייר אפייה והכנסתי לתנור לשעתיים.

לאחר שעתיים כיביתי את התנור, פתחתי אותו קצת והמתנתי עד להתקררות מוחלטת.


ומה הגשתי לקינוח אתם שואלים?

את זה!

שכבה של נשיקות מרנג, שכבה של קצפת (2 שמנת מתוקה + 6 כפות סוכר) ושכבה של פירות העונה (תותים, תפוחי ירוקים ואפרסמונים)

קישורים חיצוניים

סדנת אמנות הפיסול במרנג בפייסבוק של נשיקה בהזמנה

סרטון ה You Tube של אור בן אוליאל - נשיקות מרנג מושלמות בשלושה מרכיבים

המדריך המלא להכנת נשיקות מרנג של פיית העוגיות

כל מה שצריך לדעת על הקצפת חלבונים ב Mako

#meringue #pavlova #fruits #dessert

0 צפיות
הרשם והישאר מעודכן!
  • Facebook Social Icon
  • Instagram