• אדוה אתיק נפתלי

הומאז' לחובזה

עודכן ב: יונ 22

מזג האויר המצוין בשבת האחרונה הוציא אותנו לטיול משפחתי קצר ביער עזריקם. פגשנו שקדיות פורחות, תוכי דררה ירוקים ושיחי חובזה. חזרנו הביתה עייפים אך מרוצים ובאמתחתנו עלי חובזה יפים שיהפכו לקציצות ירק טעימות.

זוכרת את שיחי החובזה מהילדות בתל אביב. בין שכונת שפירא לקרית שלום הייתה רחבת עפר ענקית ובדיוק בתקופה הזו בשנה הרחבה הייתה מתמלאת בשיחי חובזה ענקיים. בין השיחים הקמנו לנו "מחנות" והעברנו ילדות מאושרת. ילדות חפה מבהייה במסכים ובטלפונים סלולאריים. תודה לאל על שנות השמונים!

המצרכים:

עלי חובזה טריים (ללא הגבעול)

2 קישואים מגורדים

בצל קצוץ דק

גבינה בולגרית קצוצה לקוביות קטנות

3 ביצים M

פירורי לחם

מלח

פלפל

שוטפים את עלי החובזה היטב וחולטים בקערה עם מים רותחים למשך 3 דקות, שופכים את המים הירקרקים וחוזרים על פעולת החליטה עוד פעמיים להוצאת המרירות מעלי החובזה.

סוחטים היטב את עלי החובזה וקוצצים אותם כמו לסלט.

מערבבים את כל המצרכים בקערה (עד לקבלת תערובת ללא נוזלים בתחתית הקערה), יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן.

את קציצות הירק הגשתי לצד סלט ירקות טרי.

בתיאבון!

קישורים חיצוניים

מידע על החובזה (חלמית) בויקיפדיה

מסלול טיול ביער עזריקם באתר קק"ל


#recipe #malvanicaeensis #yummy #lunch #hungrychildren

0 צפיות
הרשם והישאר מעודכן!
  • Facebook Social Icon
  • Instagram