• אדוה אתיק נפתלי

עוגת יומולדת לאח קטן

עודכן ב: מרץ 10

ערב שישי בשבוע של יומולדת הוא תמיד סיבה מצוינת להפציץ בעוגה טעימה שמצטלמת טוב לאינסטגרם. אני מחכה בקוצר רוח לתגובות של כולם אחרי הביס הראשון, וכשנשארת פרוסת עוגה אחת בתבנית, אני מבינה שכנראה הצליח לי ויושבת מהר מהר לכתוב את המתכון המאולתר לפני שאני שוכחת. קבלו את הגרסה שלי לעוגת קונקורד לבנה.

אחי הקטן חגג 28 השבוע. לונצ'וק, בן הדודה האהוב, חזר לארץ אחרי כמה שנים באוסטרליה.

אמא, אורית וחיימון החליטו שעושים ארוחת שישי משפחתית בבית של סבא יהודה שעזב אותנו לפני חודש. נבחרו שירים שסבא יהודה אהב והודפסו שירונים. התקבצנו כולנו, כל המשפחה המורחבת, בלי יוצא מן הכלל בבית של סבא.

מאז שסבא נפטר הקידוש בערב שישי הפך לקשה מנשוא. הקידוש מסמל יותר מכל את חסרונו של סבא בארוחות המשפחתיות שלנו. אני רואה את סבא בכל פינה בבית. בשולחן המחשב, במטבח, יושב על הכורסא שלו בסלון.

סיימנו לאכול והתיישבנו בסלון לשיר שירים ולזכור את סבא. בינתיים שלפתי את עוגת יום ההולדת מהמקרר.

כמה סימבולי. העצב מהול בשמחה, שמחה מהולה בעצב. החיים שלנו שמורכבים מרגעים כאלה ממש.

שרנו, התרגשנו, נזכרנו, סיפרנו, דיברנו, הצטלמנו, בכינו, צחקנו.

תודה לאל על משפחה.

המצרכים:

75 גרם חמאה

3 כוסות פצפוצי אורז

350 גר' שוקולד לבן

3.5 מכלי שמנת מתוקה

אינסטנט וניל

100 גרם חלבונים (מ 3 ביצים בגודל L)

200 גרם סוכר


צינורות המרנג:

לפני שאתם מתחילים שימו לב שצינורות המרנג זקוקים לשעתיים בתנור!

מחממים תנור על 100 מעלות טורבו. מערבבים חלבונים וסוכר על בן מארי עד להמסת הסוכר. מעבירים במהירות לקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצב יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול גדול. (אני פשוט גזרתי את קצה השקית ברוחב הרצוי). מזלפים מקלות ארוכים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לשעתיים בתנור. בסיום משאירים בתנור עד לקירור מלא.


תחתית:

ממיסים 50 גרם שוקולד לבן עם חמאה ומערבבים בקערה עם פצפוצי אורז. משטחים את העיסה בתבנית (בקוטר 26" או 24" אם רוצים שהעוגה תצא גבוהה יותר) ומכניסים למקפיא.


מוס שוקולד לבן:

ממיסים 300 גרם שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת מתוקה. כשהשוקולד נמס לחלוטין מוסיפים שמנת מתוקה עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. מקציפים את שאר השמנת המתוקה, כשהקצף מתייצב מעט מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ואינסטנט וניל וממשיכים להקציף.

בסיום ההקצפה מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא למספר שעות.


הרכבת העוגה:

שעה-שעתיים לפני ההגשה שוברים את צינורות המרנג בגודל הרצוי ומסדרים מעל העוגה.

את העוגה שומרים במקרר עד להגשה.


בתיאבון!

הרשם והישאר מעודכן!
  • Facebook Social Icon
  • Instagram