• אדוה אתיק נפתלי

אתגר בימי קורונה

עודכן ב: יונ 13

לפני ארבעה וחצי חודשים ילדתי את גל. במהלך ההיריון גילו לי סכרת היריון שחייבה אותי לשמור על תזונה נכונה כדי לאזן את רמות הסוכר בדם. לשמחתי זה הסתכם בתזונה נכונה ולא היה צורך בזריקות אינסולין. את ההיריון סיימתי במשקל נמוך יותר משהתחלתי, בניגוד להריונות הקודמים שכל אחד מהם הותיר אותי עם חמישה קילו נוספים.

לראשונה בחיי החלטתי להתחיל להתאמן בסטודיו באופן קבוע.

הספקתי להגיע לשלושה אימונים לפני שהקורונה הכניסה את החיים של כולנו ל Hold.

כמו כולם נכנסנו להסגר - בעלי, אנוכי, שני ילדים ותינוקת. ומאז אני עומדת שעות על גבי שעות במטבח - מבשלת, מטגנת, אופה. המטבח שלי פתוח 24 שעות ביממה, פנסיון מלא. המשכתי להתאמן בבית עם סטים מהסטודיו, אבל זה לא ממש עוזר כשבמקביל את אוכלת בלי הפסקה. כשאת רעבה, כשאת לא רעבה, כשאת עצבנית או סתם מתוך שעמום. מצאתי את עצמי שולחת הודעה לגלידרייה לברר לגבי טעמים תוך כדי אימון. באותו הרגע זה הצחיק אותי.

לפני שבוע עליתי על המשקל, צחקתי פחות. את מה שלא העליתי בתשעה חודשים של היריון העליתי בחודש וחצי של הסגר. אז החלטתי לקחת את עצמי בידיים.

לא דחיתי ליום ראשון, לא דחיתי בכלל, התחלתי מיד. זה היה בשבת שעברה. קבעתי לעצמי כמה חוקים - בלי סוכר, בלי פחמימות ריקות, בלי חטיפים, בלי גלידות וארטיקים, בלי שתיה ממותקת. הורדתי אפליקציה לאימון ביתי יומיומי בנוסף לסטים מהסטודיו והתחלתי.

ממשיכה לבשל, לטגן ולאפות בשביל שאר בני הבית אבל לא מתעצלת להכין מנות בנפרד במיוחד בשבילי. מגיע לי.

אני זוכה להתנסות במתכונים ובטעמים חדשים ומה אני אגיד לכם, מסתבר שאפילו אוכל בריא יכול להיות טעים.

התחלתי לפני שבוע ואני מרגישה הרבה יותר נמרצת.

ספרתי פעמיים שבהן עיגלתי פינות - ויתרתי על אימון אחד ולא עמדתי בפיתוי של עוגת הטירמיסו של אמא.

לא נותנת לזה לשבור אותי ומתמקדת בחיובי - שומרת על תזונה נכונה, ממשיכה להתאמן בכל הכוח וכבר רואה ירידה יפה במשקל.

אתמול כשהכנתי את סיר הג'חנון לכולם, דאגתי להוציא לעצמי שני חזות עוף להפשרה. חיפשתי ברשת ומצאתי מתכון לחזה עוף בשום ועשבי תיבול:

  • 4 שיני שום כתושות

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

  • חצי כוס כוסברה קצוצה

  • 2-3 עלי נענע קצוצים

  • 1 כפית שמן זית

  • מלח ופלפל

מערבבים את כל הרכיבים, חותכים את חזה העוף לפרוסות ומצפים אותן בתערובת.

מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן!) וצולים בה את פרוסות חזה העוף.


לצד חזה העוף הכנתי סלט:

פרחי כרובית, פרחי ברוקולי, אגוזי מלך וחמוציות קצוצים דק ברוטב שמורכב משמן זית, לימון, כפית חרדל דיז'ון ומלח.


בתיאבון!

#chooseright #cooking #ilovecooking #broccoli #cauliflower #garlic #herbs #chickenbreast #yummy

0 צפיות
הרשם והישאר מעודכן!
  • Facebook Social Icon
  • Instagram