• אדוה אתיק נפתלי

יומן קורונה - אזני המן ומאפינס גבינות

בתקופה המטורפת הזו בה מפלס החרדה רק עולה וגובר עם כל הודעת וואטסאפ, הודעת פוש או מבזק חדשות, חשוב לשמור על שפיות ולשדר רוגע לילדים. זמן לאפות ולאכול יחד.


לפני יומיים התבשרנו שבתי הספר יהיו סגורים עד אחרי חופשת פסח. בהלת הקורונה מונעת מאיתנו לצאת מהבית ואנחנו מבינים שאנחנו הולכים להיות ביחד ממש, "תקועים" באותו החלל למשך זמן לא ידוע. אני נותנת לילדים סופשבוע חופשי לפני שמתחילים בסוג של שגרה שנדאג ליישם בבית.

נתלבש כל בוקר ולא נשאר בפיג'מה כל היום, נאכל ארוחות מסודרות, נעשה קצת התעמלות, קצת עבודות יד, קצת בישול ואפייה, נלמד, נשחק, נראה סרטים (וכמובן את הסדרה משיח שתמיד קורע אותנו מצחוק), נסדר וננקה, נכין ביחד ארוחות בוקר, צהריים וערב, נאזין למוסיקה ונרקוד, והכי חשוב - נשתדל לשמור על אופטימיות ומורל גבוה.


מאחר ולא ממש הרגשנו פורים יובל ואני החלטנו להכין אזני המן, שיהיה לנו משהו מתוק לנשנש ליד הקפה / השוקו.

רידדנו בצק פריך של מעדנות שהפשרנו מראש במקרר, קרצנו עיגולים, מילאנו אותם בשוקולד שחר, נוטלה וקוביות שוקולד חלב ולבן והידקנו את הקצוות (חזק חזק, כדי שלא יפתחו באפייה) לצורת משולש. הכנסנו ל 20 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. בסיום האפייה פיזרנו אבקת סוכר מעל. יצא טעים ממש!

התלבטתי מה להכין לארוחת צהריים. הייתה לי קופסא קטנה של גבינה צהובה מגורדת שעוד שנייה פג תוקפה.

החלטתי להכין מאפינס גבינה מלוחים ואווריריים.


המצרכים:

2 כוסות ו 2 כפות קמח תופח

2 ביצים

כוס ורבע חלב

100 גרם חמאה מומסת

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גדושות של גבינה לבנה

קורט מלח

* אפשר להוסיף זיתים מגולענים, פטריות, תירס או כל ירק אחר. בחלק מהמאפינס הוספתי עירית קצוצה.


מערבבים את כל המצרכים, ממלאים תבנית מאפינס משומנת / עטרות קרטון/אלומיניום/נייר עד לגובה 2/3 ומכניסים לחצי שעה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

ממליצה להגיש לצד סלט ירקות ויוגורט.

בתיאבון!


נ.ב.

לגיא שלי, שמסרב בכל תוקף לאכול גבינות, אמרתי שאלה לחמניות שהרגע יצאו מהתנור.

הוא אכל את זה.

תרתי משמע. (:

רק בריאות!

0 צפיות
הרשם והישאר מעודכן!
  • Facebook Social Icon
  • Instagram